I stało się. 370 tysiaków na liczniku i autko zaczyna się sypać...
Zgasło podświetlenie zegarów i pokrętła do podnoszenia lamp. Autko było mocno zawilgocone bo zostawiłem otwarte okno a w nocy spadł ulewny deszcz. Sądziłem że jak wyschnie to zacznie działać ale niestety...
Wie ktoś może jakie mogą być tego przyczyny i jak ewentualnie wymienić żaróweczkę znajdującą się pod licznikiem?
Oczywiście padaka zwana Oct I 2002rok )
edit: nie mam też światła wstecznego ale to już od 2 miesięcy, wie ktoś jaka może to być przyczyna
Zestaw wskaźników podświetlany jest diodami,żarówki są tylko w niektórych kontrolkach(mijania,drogowe).
Ja bym szukał usterki we włączniku świateł.
Zgadza się, kontrolki świateł działają dobrze, brak tylko podświetlenia zegarów.
Bezpieczniki całe... mam rozebrać włącznik świateł? Stamtąd odchodzi kabelek do podświetlenia zegarów?
A może to regulator jasności podświetlenia?
vasko, najlepiej jakbys miał na chwile pożyczyc drugi włacznik swiateł od kogos.....a nawet mozesz podjechac gdzie sprzedaja uzywki......wyłacznik swiatłem wyciaga sie "wciskajac go do środka i przekrecajac wtedy - chyba w lewa strone"
rozebrać włącznik świateł? Stamtąd odchodzi kabelek do podświetlenia zegarów?
Patrząc tak po chłopsku,bo się nie znam,to zestaw wskaźników podświetla się po przękręceniu włącznika świateł na pozycję 1.Więc chyba zasilenie diódek podświetlających biegnie z niego.
A da się wymienić diody, żarówki ( cokolwiek tam jest) w zegarach kontroli paliwa i temperatury bo tam mam ciemno i wkurza mnie to w czasie jazdy nocnej ...Luba moze jest jakaś inna przyczyna mojej ciemności w zegarach :roll: . Bo chyba wymiana tych diod nie jest prosta ..
vasko, całym podświetleniem deski i zegarow steruje ściemniacz natężenia podświetlenia, teraz pytanie czy masz zintegrowane z włącznikiem świateł (po wciśnięciu wyskakuje cypelek-pokrętło do regulacji) czy wraz z regulacją wysokości reflektorow :?:
pożycz i podmień na probę aby nie kupować w ślepo. ok
Komentarz